HTML

Doktorffy

Komitragikomikus tények. Többek között arról foltról, amely a magyar társadalom likas-lukas szőnyegéhez van odafércelve. Ahogy ifj. dr. Csúnyaházy mondaná: az orvosi kasztról.

Friss topikok

  • fordulo_bogyo: @PPPéter: 1. az autoszretlo alkalmazza a csavarhuzot a csavar becsavarasara. A csavarhuzonak van ... (2011.03.15. 16:45) Az orvosok és a homeopátia
  • fordulo_bogyo: Az orvos, akinek orv-ja van haziallatkent. kedvenckent. Az orv az valami veszedelmes vadallat, az... (2011.03.11. 23:01) Orv orvosok
  • Hatodéves: Ezt ám nekünk az első év legelső előadásán elmondták. Most még menekülhetünk... Nem tettük. (2011.03.08. 18:11) Az orvosok sokat tanulnak

Archívum

2011.03.10. 10:06 Doktorffy

Az orvosok és a homeopátia

Magyarországon csak diplomás orvosok vehetnek részt homeopátiás orvosi képzéseken. Mivel csak ők tudják a homeopátiát sikeresen alkalmazni. Az orvosok egy része úgy gondolja (nem hiszi, gondolja), hogy a homeopátia humbug. Vannak viszont orvosok, akik találkoztak a homeopátiával, megtapasztalták annak működését. Ezért egyre többen vesznek részt homeopátiás képzéseken, és alkalmazzák munkájuk során. Az orvosok nagy része is akkor találkozik a homeopátiával, mikor az ismert módszerek mind csődöt mondanak.

A homeopátia hívei nem tévesztendők össze Jehova tanúival. Az utóbbiak hiszik és vallják, hogy majd találkoznak Istennel, Jézussal. A homeopátia hívei már találkoztak a homeopátiával, és tudják (nem hiszik, tudják), hogy az segített, segít rajtuk. Szoptatós kismamáknak visszaadta az elapadt tejüket. Óvódás gyerekek nem lázasodtak be minden második héten. Végre el lehetett vinni a gyerekeket a Nagyihoz, úgy, hogy nem rókáztak az autóba. Évek óta allergiától szenvedő fiatalembernek meghozta az első tünetmentes nyarat. Stb. Stb.

A homeopátia szkeptikusai szeretnek azzal kérkedni, hogy nagy mennyiségű homeopátiás szer elfogyasztása sem járt semmilyen tünettel. Persze, be nem indított autóban taposhatja bárki vadul a gázpedált, nem fog karambolozni. Pátoszosan fogalmazva, a homeopátiás gyógyulás motorjához is szükség van egy indítókulcsra: a tudásra, amit egy orvos hat év alatt szerez meg az orvosi egyetemen.

3 komment

Címkék: orvos homeopátia


A bejegyzés trackback címe:

https://doktorffy.blog.hu/api/trackback/id/tr932727200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fordulo_bogyo 2011.03.11. 22:58:27

"homeopátiás gyógyulás motorjához is szükség van egy indítókulcsra: a tudásra, amit egy orvos hat év alatt szerez meg az orvosi egyetemen" - ugy erted, hogy a homeopatias szer hatastalan, az orvos tudasa az ami gyogyit?

De erdekes, a hateves orvoskepzesben nincs homeopatia oktatas, ha jol tudom, azt utolag "homeopátiás képzéseken" tanuljak, nem?
Akkor a hateves egyetemi tanulmanyok, hogyan teszik hatasossa a homeopatiat?

Pl. az egyetemen azt tanitjak, hogy az inflenzat egy Orthomyxoviridae csaladba tartozo virus okozza. A virus kulonbozo enzimeinek gatlasaval lehet befolyasolni (pl Tamiflu).

A homeopatia szerint viszont rezgo bakteriumok, Oscillocuccus-ok okozzak az inluenzat, amely rezgo bakterium-kokkuszok az egeszseges kacsa sziveben es majaban talalhatoak nagy mennyisegben... es az abbol sokszori higitassal es potencialassal (utve razas) keszult Oscilloccinium HP bogyo az ami megelozi es gyogyitja az influenzat.

Hogy van ez? Hogy lehet szerinted eldonteni, melyik a valodi korokozo, es melyik a valodi gyogyszer?

PPPéter 2011.03.15. 12:01:46

@fordulo_bogyo:
1. "ugy erted, hogy a homeopatias szer hatastalan, az orvos tudasa az ami gyogyit?" Úgy érted a csavarhúzó hatástalan, és az autószerelő tudása az, amitől megjavul az autó?

2. a homeopátia kb. száz évvel a virológia elütt kezdett el terjedni, ezért kicsit archaikusabb a terminológiája

3. az orvosi egyetemen nem listákat tanulnak, hogy melyik betegséget mivel kell kezelni, hanem az élettani folyamatokat, amelyek a betegségek kialakulásához és megszűnéséhez vezetnek, a betegségek felismerésére szolgáló tüneteket és az ezekhez szükséges biológiai, biokémiai, biofizikai, anatómiaia, stb. stb. stb. alapokat! (sajnos, sok orvos ennek ellenére "listákról" gyógyít, és sajnos sokan a gyógyszergyártók és ügynökeik által összeállított listákról)

fordulo_bogyo 2011.03.15. 16:45:03

@PPPéter:
1. az autoszretlo alkalmazza a csavarhuzot a csavar becsavarasara. A csavarhuzonak van hatasa, mozgatja a csavart. A homeopatias szernek nincs hatasa.

2. Az orvostudomany sokkal a homeopatia kitaklalasa elott kezdett el terjedni, nyelzeveztenek megsinncs semmi problemaja a virusokkal, a DNS-sel, enzimekkel stb... mert nem dogma, hanem fejlodo tudomany. Szemebna a homeopatiaval, amelyik, mint a nyelvezete is mutatja: dogma.

3. Az orvosegyetemen a gyogyitast tanulnak, gyogyszerek hatasat, elettant... nem tanuljak a homeopatias szerek hatasat, mert arrol nincs is mit tanulni. Nem tudunk rola semmit. Talna azert, mert nincs is hatasuk.
© 2011 Doktorffy.blog.hu


süti beállítások módosítása